Kjo është koha e shpërbërjes së mbeturinave në natyrë

Shkup, 23 mars – Hudhja e mbeturinave nëpër vendet publike është berë një shprehi në vendin tone, pasi ato vazhdojnë të mbeten një problem I madh aktual. Shkatërrimi I tyre nuk është I njejtë, eksiztojnë dhe kohëra të shpërbërjes së tyre si psh: Lëvozhga e mollës shpërbëhet brenda dy muajve, ajo e bananes një muaj, gazetat gjashtë javë, letrat e toaletit 4 javë, fije sintetike 500 vjet, shtof pambuku nga 8 deri më 10 vjet, shkrepëse 6 muaj, filter cigareje 1 vjet, çamçakëz 1 vjet, kanaqe alumini 10 vjet, kesë plastike nga 100 deri në 1000 vjet, shishe plastike gjithashtu nga 100 deri në 1000 vjet, çakmak 100 vjet, pamper pelenë 200 vjet, kartalë telefonike 1000 vjet, shishe qelqi asnjëherë, kuti kartoni 2 muaj, dhe tetrapak 3 muaj.
Ka dhe nga qytetarët të cilët mendojnë se nëse sot ndalen hudhjet e mbeturinave pas 1000 vjetëve do të kemi natyrën e pastër.